Dış Görünüşe Aldanma! (Yumurta Hikayesi) | Serkan Aktaş

Dış Görünüşe Aldanma! Dışına bakarak aldığım bir meyve eve geldiğimde çürük çıkıyor. Bu durum karpuz için de geçerli oluyor. Karpuz alırken vurarak sesini dinleyip, evde kesmeden önce kelek çıkıp çıkmadığını kontrol etmek gerekiyor. Benzer şekilde, dışındaki resmine güvenerek aldığım bir eşya kutusunu açtığımda içinden kırık veya eksik parçalar çıkabiliyor. İnternetten sipariş ettiğim pahalı bir telefon da kargoyla geldiğinde kutusunu açtığımda içinden salatalık çıkması gibi beklenmedik durumlarla karşılaşabiliyorum. Demek ki dışına bakarak aldığımız şeylerde bazen yanılabiliyoruz.

Acaba bu durum yumurtalar için de geçerli olabilir mi? Örneğin, hemen hemen aynı ebatta olan tavuk yumurtası, ördek yumurtası, karetta karetta dediğimiz deniz kaplumbağası yumurtası, timsah yumurtası ve yılan yumurtası gibi yumurtalarda da benzer bir durum söz konusu olabilir mi?

Bunlar ebat olarak hemen hemen birbirine benzerler. İşin ehli olmayanlar birbirinden ayırt etmekte zorlanabilirler. Ancak tavuk yumurtalarında olduğu gibi, diğer hayvanların yumurtaları da kuluçka dönemi boyunca kendilerini gösterir. Bu dönem genellikle tavuk yumurtaları için 21 gün sürer. Ördek yumurtaları için ise 28 gün, karete karete dediğimiz deniz kaplumbağası yumurtaları için 60 gün, timsah yumurtaları için 70 gün ve yılan yumurtaları için de 60 gün civarındadır. Timsah yumurtalarının kuluçka dönemi yaklaşık olarak 90 gün sürer.

90 günün sonunda yumurtalardaki içerik açığa çıkar, ancak öncesinde sen sepetteki yumurtaları tek tek çizmiştin. Çok tatlı ve şirinlerdi, ancak kuluçka dönemi sonunda içinden çıkacak olanlar tamamen farklı olabilir. Timsah ve yılan yumurtaları gibi. Eğer biraz dikkatli ve titiz davranırsan, içinden ne çıkacağını tahmin edebilirsin. Farkında olmayabilirsin ama dünya üzerinde biz insanlar gibi, henüz kuluçka dönemimiz bitmedi.

Gurkaya yatan dünya gibi, bizim de kuluçka dönemi boyunca gelişimimiz devam ediyor. İnsanlık, kabre girdiği zaman gelişim evresi sona erer ve artık yumurtadan çıkmış gibi bir evreye girer. Şu an dışarıdan bakıldığında herkes şirin, herkes çok tatlı ve birbirinden ayırt edilemez. İyi, kötü, çirkin anlaşılamaz çünkü insanlık henüz kuluçka dönemini bitirmemiştir. Kabre girdiği zaman gelişim evresi sona erer ve haşr meydanına gelindiğinde o kabuk çatlar. İçinde ne olduğu çıkıyor işte o gün yılanlar, çıyanlar, akrepler ve güzel olanlar, çirkin olanlar, ihlaslı olanlar, imanlı olanlar, imansız olanlar, hepsi o gün kuluçka dönemi tamamen bittiği zaman ortaya çıkacak.

Şu an sen de kuluçka dönemindesin. Eğer videoyu buraya kadar izlediysen, sen de ben de henüz kuluçka dönemimizi tamamlamadık. O yüzden sorum şu: Allah’ın razı olmadığı bir dünyanın altında kuluçka dönemini mi geçiriyorsun, yoksa diğer türlü Allah’ın razı olduğu iman ve iman hakikatleri dairesinde bir kuluçka dönemi mi geçiriyorsun? Henüz kabuklar çatlamadı, gelişim evresi bitmedi. Günde ortalama 300,000 yumurta gelişim evresini tamamlıyor, kabre giriyor ve az kaldı sıra sana da gelecek.

Dış Görünüşe Aldanma! (Yumurta Hikayesi) | Serkan Aktaş videomuzu izlemek için tıklayınız.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir